bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
trouwlocatie.jpg
Trouwlocaties
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
beauty.jpg
Beauty
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
catering.jpg
Catering
bedankjes.jpg
Bedankjes
huwelijksnacht.jpg
Huwelijksnacht
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
openingsdans-foto.jpg
Openingsdans
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
Photobooth-huren-categorie.jpg
Photobooth-huren
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
Bruidskapsel.jpg
Bruidskapsel
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires


 

De voorbereiding op de trouwdag 

 

6_Schonewille_Fotografie

Foto: Schonewille Fotografie

Een goede voorbereiding van het huwelijk is van essentieel belang. Door niets aan het toeval over te laten, kun je straks zelf volop genieten van die ene grote dag.

Wij zijn van mening dat je bij de voorbereiding van je trouwdag wel een beetje hulp kunt gebruiken. Op deze pagina geven wij je een overzicht van de zaken die tot in de puntjes geregeld dienen te worden. Als je hier nog bepaalde dingen mist of zelf nog handige tips hebt voor andere toekomstige bruidsparen, wil je deze dan aan ons mailen via ons online contactformulier ? Wij zullen deze dan z.s.m. plaatsen op de site.
 

Een tip vooraf de voorbereiding op de trouwdag: 

Ga relaxed te werk tijdens alle voorbereidingen zodat je hier ook van weet te genieten. In deze periode hoort tenslotte ook het gevoel dat je kreeg toen je ten huwelijk werd gevraagd, of dit misschien wel zelf besloten had.


De Voorbereiding

Ter ondersteuning bij allerlei voorbereidingen hebben wij handige tips voor je. Ben je hieronder bij een bepaalde voorbereiding aangeland en zie je daar *tip achter staan, dan vind je in het onderdeel Handige tips op deze website een handige tip over dit onderwerp terug.
 

Voorbereidingstijd tot de trouwdag:

De tijd die je hebt tussen de verschillende onderdelen is afhankelijk van de start van de voorbereiding (direct na het aanzoek) tot de datum van je trouwdag.
Momenteel ligt de gemiddelde voorbereidingstijd op 8 maanden. Maar laat je hierdoor niet leiden. Neem de tijd die jezelf denkt nodig te hebben of laat het afhankelijk zijn van jullie favoriete trouwdatum of seizoen.

Hier gaat ie dan, de voorbereiding op de trouwdag!

Bruidsfotografie_Drenthe

Foto: Kim Kroeze Fotografie
 

De Trouwdatum Plannen:

Het is belangrijk om eerst de trouwdatum te bepalen. Hiermee heb je een goed overzicht om de gehele voorbereiding in te plannen....Lees meer..
 

Bepaal of je wel of niet in gemeenschap van goederen trouwt.

Als je niet in gemeenschap van goederen trouwt, maak dan duidelijke afspraken met elkaar en laat deze notarieel vastleggen...Lees meer..

Bruidsfotograaf_drenthe_Groningen

Foto: Jeroen Koeten Photography
 

De trouwlocatie bepalen:

Reserveer alvast het gemeentehuis voor de huwelijksvoltrekking. Voordat jullie gaan trouwen moet er eerst een melding gedaan worden van het voorgenomen huwelijk. Dit kan op z'n vroegst 1 jaar voor de trouwdatum. Lees meer..

 

Relaxen voor de trouwdag

De datum staat vast en de kerk en gemeentehuis zijn besproken. Ga relaxed te werk en geniet tijdens de voorbereiding op de trouwdag, dit hoort tenslotte ook bij het trouwen...Lees meer..


De Feestlocatie/Feestzaal


Maak een afspraak met de zaalhouder. Check uiteraard eerst telefonisch de beschikbaarheid op jullie trouwdatum! Laat je tijdens deze afspraak rondleiden door de locatie...Lees meer..


Muziek op de bruiloft

Het is nu tijd om de muziek te gaan boeken. Je kunt hiervoor denken aan een band, duo of trio; live muziek dus. Maar ook aan een leuke Wedding Drive in show...Lees meer..

3_Mariages_Bruidsmode

Foto: Mariages Bruidsmode


Het uitzoeken van de Bruidsjurk

Dan ben je nu aangekomen op dat grote moment waar veel aanstaande bruidjes ongeduldig naar hebben uitgekeken. Het is belangrijk om dit vroegtijdig te doen...Lees meer...
 

Een bruidsfotograaf voor op uw huwelijk

Het is tijd geworden om een fotograaf te bespreken. De betere bruidsfotografen zijn vaak al lang van te voren bezet, dus is het belangijk hier niet te lang mee te wachten...Lees meer..


De bruidsreportage vastleggen

Als je gaat trouwen, is dit een unieke gebeurtenis die je natuurlijk ook graag voor eeuwig wilt vastleggen. Om er later samen met je kinderen naar terug te kijken bijvoorbeeld...Lees meer..

bruidsboeket

Het uitzoeken van de bruidsbloemen

Het bruidsboeket en de bruidsbloemen is een belangrijk onderdeel van het huwelijk.
Stem de bloemen goed op de bruidsjurk en de stijl waarin je trouwt...Lees meer..De Bruidskinderen

Bruidskinderen geven een vrolijke sfeer aan het bruiloftsfeest. Een bruid die in het wit trouwt, neemt volgends de traditie ook bruidskinderen...Lees meer..Kleding voor de bruidegom

Het is belangrijk voor de bruidegom om een perfect passend kostuum te dragen op jullie trouwdag. Ook moet je rekening houden met de kleuren van de bruidsjurk...Lees meer..Bruidskapsels & Bruidsmode

Op je trouwdag willen jullie er beide natuurlijk tip top uitzien. Belangrijk is om ongeveer een week van te voren naar de schoonheidsspecialist of visagist te gaan...Lees meer..

1_Sjapri_Bruidsservice_aan_huis

Foto: S'japri Bruidsservice aan huis

Trouwschoenen uitzoeken

Natuurlijk kies je schoenen die het beste bij je jurk past. Maar belangrijker is nog dat het schoenen zijn die lekker zitten en waar je een hele dag op kan staan en kan dansen..Lees meer...


Geen trouwdag zonder trouwringen

In Nederland is het de gewoonte om bij de verloving een ring te kopen die later als trouw ring dient. Maar dit gebruik is een beetje weggevaagd..Lees meer..Het maken van trouwkaarten

Bezoek deze leverancier of drukker van de trouwkaarten en neem desgewenst 1 of meerdere boeken mee met voorbeelden. Lees meer...


Trouwvervoer regelen

Vervoer brengt je naar de trouwplek, dit is dus een zeer belangrijk deel van de trouwdag.
Je kan kiezen voor een limousine, oldtimer of gewoon een mooie wagen...Lees meer...

Romantische_Trouwvervoer

Foto: Romantische Trouwauto

Het Vrijgezellenfeest

In de meeste gevallen organiseert de beste vriend / vriendin of ceremoniemeester het vrijgezellenfeest 1 of 2 weken voor de bruiloft....Lees meer.. 


De catering voorbereiden

Een hapje en een drankje op de bruiloft is natuurlijk een 'must' en dient goed geregeld te worden. Om dit allemaal goed voor elkaar te hebben, heb je een cateraar nodig....Lees meer...

Terug naar de hompage

 

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

190_190_vierkant_1.jpg Drenthe
arn_van_ess_trouwringen_banner.jpg Drenthe
banner_trouwlocatie_de_pompstee.jpg Drenthe
Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Drenthe