bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
trouwlocatie.jpg
Trouwlocaties
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
beauty.jpg
Beauty
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
catering.jpg
Catering
bedankjes.jpg
Bedankjes
huwelijksnacht.jpg
Huwelijksnacht
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
openingsdans-foto.jpg
Openingsdans
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
Photobooth-huren-categorie.jpg
Photobooth-huren
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
Bruidskapsel.jpg
Bruidskapsel
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
bruidsaccessoires.jpg
AccessoiresDe trends in bruidstaarten


Vroeger gingen bruidsparen naar de bakker om een standaard bruidstaart te bestellen, maar dat is passé. Tegenwoordig is de keuze in vormen en smaken enorm uitgebreid. Allereerst wordt er naar de stijl van de bruiloft gekeken. Kiezen jullie voor een prachtige bruidstaart of hebben jullie liever een bruidstaart buffet? Of wat dacht je van een sweet table op je trouwdag? Wij hebben de trends in bruidstaarten voor je op een rij gezet! 

De trends in bruidstaarten
Foto: Sweet Vibes

♡ 1 (semi) naked cake als bruidstaart

De (semi) naked cake was al mega populair in 2017, maar deze trend zet zich in 2018 gewoon voort. Meestal wordt een naked cake versierd met prachtige bloemen en vers fruit. Er worden uitsluitend pure ingrediënten gebruikt en verder geen toevoegingen. Er wordt alleen en laag botercrème aangebracht om de verschillende lagen smaakvol te "lijmen". Dit is de bruidstaart die sowieso niet mag ontbreken op een bruiloft met het bohemian of festival thema. En eigenlijk ook niet op iedere andere buitenbruiloft!

Naked cake bruiloft
Foto: Sweet Vibes

♡ 2 Bruidstaarten met een metallic-look

Bruidstaarten met een metallic-look zijn in 2018 sterk in opkomst. De taart is te herkennen aan de strakke lijnen en een prachige metallic-look. De kleuren van de taart bepaal je helemaal zelf: van goud en zilver tot brons en andere metallic keuren... er is van alles mogelijk! En wil je de taart een extra romantisch tintje geven? Dan kun je de bruidstaart laten decoreren met prachtige bloemen.

Bruidstaart met metallic look
Foto: Cake Affair

♡ 3 De drip cake bruidstaart

Dit is dé trend waar je bijna niet meer omheen kunt. De drip cake bruidstaarten zijn echt prachtig en uniek. Meestal wordt de drip cake met chocolade ganache of karamelsaus gemaakt. Dit wordt rijkelijk aande bovenkant van de trouwtaart gegoten om dan langzaam over de rand van de taart te glijden. Voeg er prachtige bloemen aan toe om een geheel eigen stijl te creëeren. 

Drip cake bruidstaart
Foto: Sam & Nel's Taarten

♡ 4 De bruidstaart met een marmerlook

Een marmerlook was vooral hot in de seventies, maar in 2018 komt deze trend weer helemaal terug! Vooral de marmeren bruidstaart met verschillende (heldere) kleuren behoort tot de favoriet. Je kunt de look verzachten met mooie bloemen of maak 'm glamoreus met eetbaar bladgoud. Wij weten zeker dat jij je ogen ook niet van deze taart af kan houden!

Bruidstaart met marmerlook
Foto: Sweet Vibes

♡ 5 Klassiek: De witte bruidstaart

Bij een stijlvolle bruiloft is deze trend niet weg te denken. Je kunt deze klassieke bruidstaart een eigentijdse look geven met subtiele 3D accenten in dezelfde witte kleuren of laat wat bladzilver aan de taart toevoegen voor een uniek effect. 

Witte bruidstaart
Foto: Taart je Taart

♡ 6 Romantische taart met pastelkleuren

Wanneer jullie gaan trouwen mag romantiek natuurlijk niet ontbreken. En met deze bruidstaart ben je al een eind op weg! Want pastel gekleurde bruidstaarten zijn ook in 2018 nog steeds mega populair. Denk aan zacht roze, baby-blauw of een zonnige gele bruidstaart. Je kunt de taart extra romantisch maken met bijpassende bloemen en eetbare decoratie. 

Romantische trouwtaart
Foto: TaartendooS

♡ 7 Zwarte taart met unieke details

Willen jullie een opvallende bruidstaart? Dan is dit dé trend die bij jullie past. Een zwarte bruidstaart trekt namelijk alle aandacht. En nee dit is niet alleen een trend voor gothics. Wil je de taart een uniek effect geven? Voeg dan gekleurde bloemen toe. Valt jullie keuze op een fondanttaart? Ga dan voor een gestreepte zwart-witte taart, lekker trendy en super chique.

Zwarte bruidstaart
Foto: Micha & Diana's Pâtisserie

♡ 8 Trouwtaart met geometrische vormen

Een unieke trend voor kunstenaars en andere creatieve mensen. Geometrische vormen geven een speels effect aan de taart. Je kunt de driehoeken natuurlijk ook inruilen voor cirkels, diamanten of een leuke mix hiervan. En wat dacht je van 3D strepen in verschillende richtingen? De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Geometrische trouwtaart
Foto: Sweet Vibes

Vraag een bruidstaart specialist gerust naar de trends van 2018! Zij kunnen je goed adviseren over alle mogelijkheden.

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

arn_van_ess_trouwringen_banner.jpg Drenthe
Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Drenthe
banner_trouwlocatie_de_pompstee.jpg Drenthe
190_190_vierkant_1.jpg Drenthe